Raad van Elf

C.S. de Biesboschrakkers heeft een ‘grote’ Raad van Elf. Deze Raad bestaat uit de Prins, een Adjudant, Raadsleden en een Nar.

De Prins regeert, na het overhandigen van de sleutel tijdens de officiële opening van het carnaval, over het Biesboschrakkersrijk gedurende het carnaval. En samen met de hulp van de Adjudant (zijn assistent) en de Raadsleden probeert hij er een groot en gezellig feest van te maken voor iedereen in het Biesboschrakkersrijk. Daarom is hij samen met zijn gevolg op ieder feest of evenement een graag geziene gast. Dit gaat vaak ook gepaard met Blaaskapel ‘Tiepies Nix’ die het geheel met fantastisch en leutig stukje muziek opluisteren.

Iedereen binnen de Raad van Elf is lid van minimaal één of meerdere commissies. Dit houdt in dat ze naast hun gezellige aanwezigheid op de verschillende feesten/evenementen ook achter de schermen daadwerkelijk meehelpen met de organisatie hiervan. Het is dus niet alleen maar feesten, iedereen heeft dus ook een stukje verantwoordelijkheid om het carnaval in het Biesboschrakkersrijk tot een groot feest te maken.

In november (volgens goede traditie op de zaterdag zo dicht mogelijk bij de elfde van de elfde) wordt tijdens het 11-11 bal de Raad van Elf voorgesteld aan het publiek en worden ze geïnstalleerd. Dan wordt ook bekend gemaakt wie de Prins voor het betreffende carnavalsseizoen zal zijn.

Zit je nog met een vraag over de Raad van Elf? Twijfel dan niet en spreek er gewoon één aan. Ze staan allemaal open om je vraag te beantwoorden.

Of wil je je graag aanmelden voor de Raad van Elf?
Dan kun je de Prins of Raadsleden altijd aanspreken of je kunt een mail sturen naar: bestuur@biesboschrakkers.nl

Raad van Elf 2018-2019

Vlnr: Michael Schoones, Loes Welten, Erwin Cornel, Jolanda Polak, Bart Flipsen, Prins Pimmeke dun Eerste (Pim Heil), Marcella Heil, Martijn Groeneveld, Pascal van Dreunen, Carola Dubbelman, Marinda Hoogvliet, Kim ter Harmsel, Paul Schippers. Wim Polak                                                       (Michael Dekkers ontbreekt op de foto)

Raad van Elf 2017-2018

Voorste rij vlnr: Carola Dubbelman, Marcella Heil, Kim ter Harmsel.
Middelste rij vlnr: Jolanda Polak, Pascal van Dreunen, Marinda Hoogvliet, Prins Pimmeke dun Eerste (Pim Heil), Loes Welten, Joey Toebak, Michael Schoones.
Achterste rij vlnr: Martijn Groeneveld, Bart Flipsen, Wim Polak, Michael Dekkers, Paul Schippers.

20161211-biesboschrakkers-raad-van-elf-1-5Raad van Elf 2016-2017

Vlnr: Corne Maas, Michael Dekkers, Michael Schoones, Tim Eestermans, Prins Hendrik dun Eerste (Erik Nieuwkoop), Bart Flipsen, Patty de Jong, Pascal van Dreunen, Carola Dubbelman, Paul Schippers.

Raad van 11, 2016Raad van Elf 2015-2016

Voorste rij vlnr: Michael Dekkers, Robbert Tamboer, Loes Welten, Prins Hendrik dun Eerste (Erik Nieuwkoop), Jolien Klasens, Carola Dubbelman, Paul Schippers.
Achterste rij vlnr: Corne Maas, Tim Eestermans, Michael Schoones, Pascal van Dreunen, Michelangelo Maas, Bart Flipsen.

Raad van elfRaad van Elf 2014-2015

Voorste rij vlnr: Deborah van Marwijk, Carola Dubbelman, Marcella Heil-van Opdorp.
Middelste rij vlnr: Paul Schippers, Michelangelo Maas, Jolien Klasens, Prins Hendrik dun Eerste (Erik Nieuwkoop), Loes Welten, Michael Dekkers, Eliza van Deursen.
Achterste rij vlnr: Pascal van Dreunen, Michael Schoones, Corne Maas, Tim Eestermans.