Jeugdraad

Naast de grote raad heeft C.S. de Biesboschrakkers ook een Jeugdraad. De Jeugdraad bestaat uit de Prins of Prinses, een Adjudant, twee Hofdames, elf Raadsleden, een Nar en een Boer. Om alles in goede banen te leiden heeft de Jeugdraad begeleiders; Robbert, Loes en Irene.

Na de zomervakantie beginnen de begeleiders met het samenstellen van de jeugdraad. De kinderen die de afgelopen carnaval in de Jeugdraad hebben gezeten en nog op de basisschool zitten worden gevraagd of ze nog een jaar in de Jeugdraad willen, dit antwoord is meestal ja!!

Op de informatie avond in oktober krijgen de kinderen die in de Jeugdraad zitten te horen welke functie zij krijgen in de Jeugdraad, wie de Prins of Prinses wordt en daarbij worden de pakken meteen uitgedeeld. Tijdens het 11e van de 11e bal zullen de kinderen worden voorgesteld als Jeugdraad.

In de aanloop naar carnaval zorgt de Jeugdraad ervoor dat Oos Kee geplakt en geverfd wordt, ze brengen de krant rond en zijn natuurlijk bij de diverse feestjes die vooraf aan het carnaval gegeven worden.

Tijdens het carnaval is de Jeugdraad 5 dagen met elkaar op pad en bouwen ze samen met alle kinderen van Lage Zwaluwe en omstreken en hun ouders iedere dag weer een gezellig feestje.

Jeugdraad
Jeugdraad
2016
Prinses Dyone, Adjudant Puck, Hofdames Anuschka en Fenna, Nar Amber, Boer Jamie, Boerin Britt, Raadsleden Femke, Tom, Tess, Senna, Lisa, Yuri, Jayjay,
Kiera-Jayne, Thalina, Noa en Thijmen, Regelnichten en regelneven Xaverius, Yvana en Roos, Begeleiding Monique, Irene, Beau en Robbert.

Jeugdraad
Jeugdraad 2015